1401/08/05 11:13:36
در استان خراسان رضوی با کمبود شدید نیروی کاردرمانگر مواجه هستیم

مدیرکل بهزیستی استان خراسان رضوی به مناسبت روز جهانی کاردرمانی گفت: کاردرمانگران همواره سعی می‌کنند که بیمار را به حداکثر توانمندی برسانند و بیشترین بازتوانی را در او ایجاد کنند ولیکن متاسفانه در استان خراسان رضوی با کمبود شدید نیروی کاردرمانگر مواجه هستیم.


دکتر مسعود فیروزی با بیان اینکه کاردرمانی علم و هنر استفاده از فعالیت‌های هدفمند در جهت بهبود وضعیت زندگی افراد است، گفت: کاردرمانی از آن دسته رشته‌هایی است که می‌تواند جنبه‌های مختلفی از زندگی افراد را پوشش دهد. هرگروهی بسته به نیازهای خود از کاردرمانی به نوعی بهره می‌گیرد. به طور مثال بیماران اعصاب و روان،کودکان عقب مانده ذهنی به منظور بهبود وضعیت شناختی و مهارت‌های ارتباطی، اجتماعی و... نابینایان به منظور یادگیری نحوه جهت‌یابی، تقویت حواس و... توسط کاردرمانگر آموزش می‌بینند.

وی افزود: کودکان فلج مغزی، افراد مبتلا به ام اس، کسانی که دچار ضربه مغزی یا سکته‌ مغزی شدند، افراد مبتلا به هرنوع اختلال جسمی حرکتی، سالمندان جهت آموزش خود مراقبتی و... می‌توانند از خدمات کاردرمانی استفاده کنند. به عبارتی می‌توان گفت کلیه طیف‌هایی که در انجام امور روزمره زندگی خود دچار مشکل هستند می‌توانند با دریافت خدمات کاردرمانی به حداکثر استقلال ممکن برسند.

مدیرکل بهزیستی استان خراسان رضوی ضمن تاکید بر اینکه کاردرمانگر همواره سعی می‌کند که بیمار را به حداکثر توانمندی برساند و بیشترین بازتوانی را در او ایجاد کند، گفت: کاردرمانگران همواره سعی می‌کنند که توان عضلانی، ذهنی، روانی، اجتماعی و حواس فرد را ارتقاء دهند. تمامی مهارت‌های یک فرد را بهبود بخشند. اگر زمانی احساس کنند فرد به حداکثر توان خود رسیده و بیشتر از این نمی‌توان توانمندی‌های او را ارتقا داد استفاده از وسایل کمک حرکتی مثل عصا، ویلچر یا وسایل زندگی روزمره‌ که تطبیق یافته مثل قاشق‌هایی که با توجه به نیاز و وضعیت دست فرد تهیه شده، مناسب‌سازی محیط زندگی، تغییر ارتفاع وسایل و... را پیشنهاد می‌دهند.

وی افزود: همانطور که گفته شد هدف اصلی کاردرمانگر این است که بیمار به حداکثر استقلال ممکن در زندگی دست یابد. میزان مستقل شدن در هر فردی با دیگری متفاوت است. گاهی ممکن  است فرد به استقلال کامل برسد مثلا بتواند در یک مدرسه عادی تحصیل کند، زندگی عادی داشته باشد، تمام کارهای شخصی خود را انجام دهد، به استقلال شغلی برسد و... اما در برخی موارد ممکن است شدت معلولیت درحدی شدید باشد که فرد فقط بتواند ابتدایی‌ترین کارها را فرا بگیرد. در  برخی موارد از کاردرمانگران به منظور تقویت مهارت‌های درکی- حرکتی کودکان عادی و معمولی در مهدکودک‌ها بهره می‌گیرند تا با افزایش تمرکز و توجه، سطح یادگیری آنها نیز بیشتر شود.

فیروزی خاطرنشان کرد: کاردرمانی یک درمان24 ساعته است و معمولا افراد سه نوبت در هفته به درمانگر مراجعه می‌کنند و خود نیز بایستی در منزل تمرینات را انجام دهند. در این حالت پیشرفت و بهبود وضعیت فرد تضمین می‌شود. معمولا درمان‌های توانبخشی به صورت تیمی هستند و یک تیم متشکل از کاردرمانگر، روانشناس، گفتار درمانگر، فیزیوتراپ هماهنگ با یکدیگر روی تمامی جنبه‌های درمان کار می‌کنند.

وی با بیان اینکه گاهی هدف کار درمانی بر حفظ سلامت فردی است که پرستاری از بیمار را به عهده دارد، گفت: همیشه هدف از مراجعه به کاردرمانی بهبود عملکرد بیمار نیست. گاهی شدت معلولیت یک فرد زیاد است و امیدی به اینکه به استقلال برسد وجود ندارد. در این موارد خدمات به پرستار آن فرد که گاها والدین، اطرافیان و نزدیکان او هستند، ارائه می‌شود. کاردرمانگر تمرین‌ها و روش‌هایی را آموزش می‌دهد که مراقبت از بیمار برای پرستار که معمولا مادر است آسا‌ن شود. به‌طور مثال در کودکان فلج مغزی که شدت معلولیت آنها خیلی زیاد است تمرین‌هایی برای چگونگی تعویض لباس کودک، استحمام ، ارتباط برقرار کردن و... به مراقبین ارائه می‌شود تا بتوانند راحت‌تر این کارها را انجام دهد و آسیبی متوجه کودک یا مراقبین او نگردد.

مدیرکل بهزیستی استان خراسان رضوی درخصوص اقدامات سازمان بهزیستی در ارتباط با مددجویانی که از خدمات کاردرمانی استفاده می‌کنند، گفت: سازمان بهزیستی بخشی از هزینه‌های کاردرمانی مددجویان را تا سقف اعتبارات تعیین شده پرداخت می‌نماید. علاوه بر این هزینه تهیه وسایل و خدمات توانبخشی، تجهیزات پزشکی، تهیه وسایل انطباقی که شرایط محیط را با نیازهای مددجو منطبق می‌کند، مناسب‌سازی محیط زندگی، توزیع ابزار و وسایل مورد نیاز برای این افراد  و... بخشی از خدمات سازمان بهزیستی به این افراد است.

کد خبر 482
لینک کوتاه

برچسب ها



اخبار مرتبط

نظر شما

تعداد بازدید 629

آخرین فعالیت ها

عکس اصلی

ویژه ها