دكتر مسعود فيروزي، افزود: 80درصد تماس گیرندگان با خط ملی اعتیاد را زنان تشکیل میدهند. زنانی که درگیر اعتیاد همسران، فرزندان و گاها خودشان میباشند. دراین میان زنانی نيز هستند که درگیر خشونت همسران مصرف کننده میباشند. زنان وکودکانی که دارای سرپرست معتاد هستند در مواردی قربانی خشونت خانگی میگردند. افراد معتاد به دلیل سوء مصرف مواد گاها قادر به کنترل رفتار و اعمال خود نيستند و در برخي موارد فجایع و اتفاقات جبرانناپذیري را رقم میزنند.
وي با بيان اينكه یکی از محتواهای آموزشی ارائه شده در برنامه پازك، پیشگیری از خشونت خانگی است، گفت: برنامه پیشگیری از اعتیاد در زنان وکودکان كه اصطلاحا (پازك) ناميده ميشود، یکی از برنامههای تدوین و اجرا شده توسط سازمان بهزیستی در راستاي آموزش پیشگیری از اعتیاد در زنان دارای همسر معتاد ميباشد. در اين طرح، ضمن ارائه خدمات روانشناختي به زنان براي حفظ خود، فرزندان و اعضاي خانوادهشان از اعتياد، عواملي كه آنها را بیشتر در معرض خشونت همسرانشان قرار ميدهد و راهکارهایی نيز برای تامین امنیت زنان به آنها آموزش داده ميشود. اين باور كه فرد قرباني در وقوع خشونت مقصر بوده يا اينكه خشونت یک موضوع کاملا شخصی است و باید درخانه بماند و جایی بازگو نشود، قطعا يك باور اشتباه است.
مديركل بهزيستي خراسان رضوي، خاطرنشان كرد: برنامه پازک بهدنبال توانمندسازی زنان و کودکان به خصوص زنانی است که دارای همسر معتاد هستند یا یکی از اعضای خانواده آنها دارای اعتیاد است. در اين طرح راههای پیشگیری از اعتیاد در زنان و فرزندانشان به آنها آموخته ميشود. در حال حاضر طرح پازك در 4شهرستان در حال اجرا میباشد.