1402/07/09 14:58:22
سالمندي پويا و نقش انكار ناپذير آن در توسعه‌يافتگي

مديركل بهزيستي خراسان رضوي، گفت: لزوما رابطه معكوس و مخربي بين توسعه‌يافتگي و سالمندي وجود ندارد، گفت: نيروي جوان موتور حركت و سالمندان شعور حرکت برای رسیدن به توسعه هستند.


دكتر مسعود فيروزي افزود: سالمندان، بزرگانِ شهر ما هستند. مشاركت سالمندان به عنوان قشري سرشار از تجربه، بايد مورد توجه قرار گيرد. پيامبر اكرم(ص) مي‌فرمايند " البركات مع الكبائر" يعني بركت با سالمندان شما قرين است. اين بدان معني است كه توسعه با بزرگان، شيوخ و افراد مو سپيد اتفاق مي‌افتد. اتفاقا كشورهايي كه نرخ سالمندي‌ آنها از نرم جهاني بالاتر است، توسعه يافته‌تر هستند.

وي با بيان اينكه در دوران سالمندي، بهزيستيِ روانشناختي افراد كاهش مي‌يابد و موجب افزايش احتمال ابتلاء آنها به بيماري‌ها مي‌گردد، گفت: آماده ساختن جمعيت براي دوران سالخوردگي بايد به عنوان سياست اجتماعي-اقتصادي در نظر گرفته شود. بايد در راستاي تحقق يك سالمندي پويا و سالم براي افراد جامعه برنامه‌ريزي كرد و تلاش كنيم كه افراد با صحت و سلامت پا به سالمندي بگذارند، نه با سبدي از بيماري‌ها، مشكلات اقتصادي، اجتماعي و... سالخوردگي فعال به معني فرآيند به حداكثر رساندن سطح سلامت، مشاركت و امنيت افراد سالمند به منظور تقويت زندگي آنها است. هدف دانش امروزي تنها طولاني كردن دوران زندگي نيست، بلكه توجه به اين است كه سال‌هاي عمر انسان با آرامش، سلامت جسمي و رواني سپري گردد، در صورتي كه چنين شرايطي مهيا نشود، پيشرفت‌هاي علمي براي تامين زندگي طولاني‌تر، بي‌نتيجه و مخاطره آميز خواهد بود.

مديركل بهزيستي خراسان رضوي، خاطر نشان كرد: سالمندان سال 1430 جوان‌هاي سي ساله كنوني هستند. اگر به مفهوم سالمندي پويا در جامعه توجه گردد و براي تحقق آن برنامه‌ريزي شود، ديگر نگراني و ترس از سالمندي در جامعه وجود نخواهد داشت. ترس از پیری عمومیت دارد و در سنین میانسالی اوج مي‌گيرد. پایه اصلي ترس از سالمندي، اضطراب از کاهش توان فردی و تنها ماندن است. يادگيري مهارت‌هاي جديد، مشغول نگه داشتن ذهن، ايجاد انگيزه در جستجوي تازگي و حل مشكلات زندگي روزمره كليد مهمي در حفظ پيري شناختي موفق است.

وي با بيان اينكه 5 هدف كلي در سند ملی سالمندان انديشيده شده است، گفت: ارتقای سطح فرهنگی جامعه در خصوص پدیده سالمندی، توانمندسازی سالمندان، حفظ و ارتقای سلامت جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی سالمندان، تقویت حمایت‌های اجتماعی، تامین منابع مالی پایدار از جمله اهداف اين سند مي‌باشد و وظايف نهادها در راستاي نيل به اين اهداف در آن به‌طور كامل انديشيده شده است. مردان و زنان سالمند مانند سایر افراد جامعه سهمی از جامعه و امکانات موجود دارند و در صورتی سالمندی با عزت را برای افراد جامعه متصور خواهیم بود که به  حقوق سالمندان در جامعه به خوبی توجه گردد.

 

کد خبر 2593
لینک کوتاه

برچسب ها



اخبار مرتبط

نظر شما

 
 
 
 
تعداد بازدید 71

آخرین فعالیت ها

عکس اصلی

ویژه ها