حمیدرضا علیزاده رضایی در آئین رونمایی از موزه سکوت در هیاهو، گفت: امروز فرصت مغتنمی است که در راستای فرهنگسازی و اطلاعرسانی درخصوص نیازها و مشکلات افراد دارای معلولیت اطلاعرسانی شود و توجه رسانهها و عموم مردم به چالشهایی که این افراد در طول زندگی خود تجربه میکنند، جلب شود.
وی با بیان اینکه برخی خدمات به افراد ناشنوا توسط سازمان بهزیستی ارائه میشود ولی خدمات دیگری نیز هستند که مربوط به سایر سازمانها و مدیریت شهری است، گفت: وجود مترجم آشنا به زبان اشاره در مکانهای تفریحی و گردشگری، سازمانهای دولتی، مراکز آموزشی، درمانی و... برای افراد دارای معلولیت شنوایی، یک نوع مناسبسازی محیط تلقی میشود زیرا موجب میگردد که بتوانند بهراحتی با افراد شنوا و محیط پیرامونی خود ارتباط برقرار کنند. برقراری ارتباط با افراد شنوا یکی از بزرگترین مشکلات افراد دارای معلولیت شنوایی در زندگی روزمره آنها است. این افراد به ناچار باید راهی برای ارتباط با همنوعانشان چه ناشنوا و چه شنوا داشته باشند و بتوانند مقاصد و منظورهایشان را به یکدیگر منتقل کنند.
معاون توانبخشی بهزیستی خراسان رضوی، افزود: بالا بردن میزان مشارکت معلولین در جامعه یک مسئولیت همگانی است. اگر چه ناشنوایان از یک حس محرومند اما قابلیتها و توانمندی های قابل توجهی دارند. افراد دارای معلولیت در کشور زمانی به واقع دیده و پذیرفته می شوند که بتوانند شغل متناسب با وضعیت جسمانی خود را بی هیچ مانع و فیلتر خاصی کسب کنند. افراد ناشنوا در محیط شغلی دارای تمرکز بینظیری هستند و در سکوتی مطلق با دقت فوقالعادهای کار میکنند. آنها بهترین گزینه برای کار در مشاغلی هستند که بهواسطه سرو صدای زیاد و آلودگیهای صوتی جزء مشاغل سخت و زیان آور محسوب میشود راده و امیدی که در دل این افراد است سرمایه اصلی آنها است که کمک میکند به خیلی از مشکلات غلبه کنند و از بسیاری از افراد پیشی بگیرند. امیدواریم جامعه نیز بهزودی با قابلیتها و توانمندیهای ناشنوایان بیشتر آشنا شود.