1401/04/13 0:7:39
مشاوره پیشگیری از طلاق باید مطابق سطح معارف دینی، فرهنگ، دانش و آگاهی مخاطبان انجام شود

رئیس مجتمع قضایی خانواده مشهد از مشاوران طرح پیشگیری از طلاق خواست مشاوره و راهنمایی خود را با رعایت مخاطب‌شناسی تنظیم و ارائه کنند.


حجه الاسلام مهدی ابراهیمی که ظهر امروز در جلسه آموزشی مشاوران برنامه پیشگیری از طلاق در بهزیستی استان صحبت می‌کرد گفت: سطح فرهنگی، میزان آگاهی، گرایش دینی و نگاه اجتماعی مخاطب، باید مورد توجه مشاوران قرار گیرد و جلسات مشاوره خانواده و زوجین، با توجه به این موارد، برگزار شود.
سرپرست مجتمع قضایی شهید مطهری با بیان اینکه استفاده از تجربیات روان‌شناسان و علوم مرتبط با روان‌شناسی، اهمیت و ضرورت دارد گفت: اگر تنها نگرش‌های صرف علمی که از متون و تحقیقات غربی بهره‌مند است ملاک عمل روان‌شناس و مددکار قرار گیرد، مخاطبانی که سطح فرهنگی پایین‌تری دارند و یا از آگاهی‌های فردی، مدرسی و اجتماعی کمتری برخوردارند بهره‌ای از این مشاوره نمی‌گیرند.
وی تصریح کرد: افرادی که ایمان مذهبی قوی‌تری دارند تعالیم غربی را نمی‌پذیرند اما اگر روش‌های مشاوره دینی و مبتنی بر احادیث و متون دینی، مبنای عمل قرار گیرد پذیرش بهتر و مؤثرتری در بین مخاطبان دارد.
وی ضمن تأکید بر نحوه‌ی راهنمایی مشاوران خانواده گفت: اگر روان شناسی طرفین یا یکی از زوجین را تشویق و ترغیب به طلاق می‌کند، اساسا نباید طرف مراجعه قرار گیرد چون اصل بر حفظ زندگی و تحکیم بنیان خانواده است.
حجه الاسلام ابراهیمی گفت: باید مخاطب را به درستی بشناسیم و بر مبنای روش‌ها و اصول تربیتی که با آن رشد کرده و بار آمده، مشاوره بدهیم تا مؤثر باشد.
وی در زمینه مشاوره‌ی قبل از ازدواج در شرایط حاضر گفت: آنچه که در حال حاضر تحت عنوان مشاوره قبل از ازدواج جریان دارد مشاوره قبل از ثبت ازدواج است که اگر چه بی‌تأثیر نیست اما اثر محسوسی در پیشگیری از طلاق یا مشکلات خانواده ندارد.
رئیس مجتمع قضایی خانواده مشهد تصریح کرد: مشاوره قبل از ازدواج در حال حاضر در شرایطی انجام می‌شود که خانواده طرفین، تمام کارهایشان را کرده و به محضر می‌آیند تا واقعه ازدواج را ثبت کنند و اگر مشاور نظرش بر این باشد که این ازدواج به صلاح طرفین نیست، خانواده‌ها از تصمیم‌ خود منصرف نمی‌شوند.
ابراهیمی افزود: همچنین افرادی هستند که چند سال زندگی کرده و بچه دار هم هستند اما ازدواج را ثبت نکرده‌اند و حالا که برای ثبت ازدواج می‌روند مشاوره می‌خواهد انجام شود که اصلا تأثیری در موضوع ندارد.
وی اظهار داشت: مشاوره قبل از ازدواج باید به سطح جوانان و دبیرستان‌ها آورده شود تا آگاهی آنان از آینده بیشتر و تصمیم‌شان منطقی‌تر و عاقلانه‌تر شود.
وی ادامه داد: خیلی از زوجینی که با اختلافات می‌آیند یا در مرحله طلاق هستند می‌گویند کاش این آگاهی‌ها را قبل از این می‌دانستیم و کار به اینجا نمی‌رسید.
ابراهیمی با تأکید بر اینکه بسیاری از علل طلاق، در اختیار مشاوران و سطوح اجرایی میانی نیست گفت: این موضوع باعث نمی‌شود که ما به وظیفه‌ی خود در قبال ادامه زندگی زوجین عمل نکنیم و تمام تلاش‌مان باید این باشد که تا حد امکان، علت‌ها را مرتفع و راه ادامه‌ی زندگی را هموار کنیم.
وی از انتقاد برخی منتقدان طرح پیشگیری از طلاق یاد کرد و گفت: برخی می‌گویند این طرح، هزینه‌ی عمومی زندگی را افزایش داده در حالی که در واقع، عکس این است و این برنامه، بار هزینه‌های طرح دعوا، وکیل گرفتن، مراحل دادرسی و سایر دعاوی را از دوش خانواده برداشته و آنان را به مشاوره و صلح و سازش دعوت می‌کند.
وی با بیان اینکه برخی مراکز مشاوره اشکالاتی دارند گفت: گزارش‌های مردمی در این خصوص را بررسی می‌کنیم و بازرسی‌های مستمر نیز داریم تا اشکالات برطرف شود اما اصل برنامه، یک طرح بسیار خوب و مثبت است.
وی تصریح کرد: اگر کسی طرح و برنامه‌ی جایگزین برای این طرح دارد ارائه کند تا ما اجرای این طرح را متوقف کنیم.
رئیس مجتمع قضایی خانواده مشهد گفت: در باره وکالت در طلاق که از سوی یکی از زوجین صورت می‌گیرد علل را واکاوی کردیم و دریافتیم اما راهکار قانونی برای جلوگیری از آن نداریم.
وی گفت: رفع این مشکل در سطوح بالای تصمیم‌گیری کشور میسر است و باید طریق مناسبی برای این مشکل پیدا شود.
وی اذعان داشت: متأسفانه در یک تحقیق که انجام دادیم میزان طلاق‌های وکالتی ۳۳ درصد کل طلاق‌ها بوده که ما عملا راهی برای جلوگیری از آن نداریم.
ابراهیمی همچنین از توجه مشاوران به فرزندان خانواده در امر سازش دفاع کرد و گفت: اگر وضعیت فرزندان پس از جدایی برای زوجین تشریح شود و آسیب‌های آنان به پدر و مادر گوشزد گردد امکان سازش بیشتر می‌شود چون والدین برای فرزندان‌شان نگران می‌شوند و به خاطر آنان ادامه زندگی می‌دهند.
وی همچنین از روزانه شدن ثبت تقاضای طلاق در سامانه تصمیم یاد کرد و گفت: به جهت اینکه اختلافات کلامی و تصمیمات آنی منفی در ساعات شب بیشتر است تصمیم بر این شد که این سامانه شب‌ها تعطیل شود تا گذشت ساعاتی از بحث و جدل، باعث آرامش و انصراف از تقاضای طلاق بشود.
وی همچنین به مطلبی که از سوی یکی از روان شناسان در خصوص خوب بودن طلاق در شرایطی خاص پاسخ داد و گفت: بله، این درست است اما اینکه چه وضعیت و شرایطی وجود دارد که طلاق بهتر از ادامه زندگی است کار دشواری می‌باشد و باید با دقت و ظرافت توسط مشاور بررسی و اگر هیچ راهکاری برای ادامه زندگی نیست این نسخه مورد بحث قرار گیرد.
وی همچنین با تأکید بر اینکه حضور طرفین در دفتر مشاوره، الزامی است گفت: در طلاق‌های توافقی حسب سند تحول قوه قضائیه، این حضور الزامی می‌باشد و در غیر اینها هم در صورت ارجاع پرونده از طرف قاضی، حضور طرفین الزامی می‌گردد.
ابراهیمی همچنین از مشاوران خواست نظرات اطرافیان و بزرگترهای خانواده را که در امر سازش مؤثر می‌باشند به جلسات مشاوره دعوت کنند و از آنان برای رفع اختلافات کمک بگیرند.

 

کد خبر 216
لینک کوتاه

برچسب ها



اخبار مرتبط

نظر شما

تعداد بازدید 597

آخرین فعالیت ها

عکس اصلی

ویژه ها